rauma

Suomen kolmanneksi vanhin kaupunki,
täynnä kulttuuria ja elämää.RAUMALLE!

Rauma houkuttelee vierailijoita kahdella UNESCO maailmanperintökohteellaan, Vanhalla Raumalla ja Sammallahdenmäellä.

Upea saaristo ympäröi kaupunkia ja merellisiä elämyksiä tarjoaa myös Otanlahden rantapuisto, jonka alueella on lukuisten aktiviteettien lisäksi Suomen suurin pienvenesatama sekä Poroholman purjelaivasatama. Rauman matkailusaariin, majakka- ja sotilassaarille on helppo mennä vesibussiyhteydellä.

Kaupunkia elävöittää lukuisat kesätapahtumat, kuten pitsiviikko ja RMJ-juhannusfestari.  

Kaupunki itsessään on sielukas ja kiinnostava. Raumalla on oma kieli ja pitkän historian myötä syntyneet tavat sekä perinteet, kuten pitsinnypläys ja perinneruoka lapskoussi.


Raumanmeren Juhannus RMJ Otanlahden rantapuistossa

Saapuminen Raumalle


Saapuminen maalta

Raumalle on hyvät liikenneyhteydet, Rauma sijaitsee Turun ja Porin välissä 8 tien varrella. Raumalle on hyvät linja-auto yhtyedet ja myös julkinen paikallisliikenne hoituu linja-autoilla. Pysäköinti myös kaupunkialueella on ilmaista. Rauman junaraiteilla ei ole henkilöliikennettä tällä hetkellä.

Saapuminen mereltä

Rauman laivaväylä on 12 metriä syvä ja pienveneiden väylä vierasvenesatamiin sekä palvelusatamiin on 2 metriä syvä. Syvärauman pienvenesatama on Suomen suurin. Syvärauman ja Petäjäksen satamissa palveluina ovat mm. septitankin imutyhjennys, polttoainejakelu. Petäjäksen palvelusatamassa on myös veneiden huoltopalvelu ja varaosamyyntiä.

Junaliikenne

Rauman rataosalla ei enää ole henkilöliikennettä, lähin juna-asema on Kokemäellä. Raumalla on ollut henkilöliikennettä vuosina 1897-1988. Pikku-Jumbo, 1952 valmistettu ja Raumalla käytössä ollut höyryjuna on kunnostettu ja kaikkien ihasteltavana, omassa puistossaan junaradan vieressä. Kesällä kaupungissa huristelee edelleen kaupunkijuna.